تحولات منطقه

وزیر کشور رد صلاحیت نمایندگان و چهره‌های مخالف دولت را رد کرد و با تأکید بر اینکه مهندسی انتخابات را به هیچ وجه قبول نداریم؛ ادعای افزایش نسبت رد صلاحیت شدگان در هیئت های اجرایی را پردازش‌های رسانه‌ای عنوان کرد.

امسال ۴۰۰ هزار مهاجر افغان غیر قانونی عودت داده شدند/ خواست و تلاش دولت حضور همه سلایق و جریان‌ها در انتخابات است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

وزیر کشور که در حاشیه جلسه امروز هیئت وزیران به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ می‌داد، در واکنش به برخی انتقادها از رد صلاحیت شماری از نمایندگان مجلس و این ادعا مه آنها نمایندگان منتقد دولت بوده‌اند، گفت: مهندسی انتخابات را به هیچ وجه قبول نداریم؛ رد صلاحیت نمایندگان مخالف دولت صحت ندارد و ۶۰ تا ۷۰ درصد نماینده‌های رد صلاحیت شده، ارتباط خوبی با دولت دارند.

وحیدی تصریح کرد: تنها از مراجع ۵ گانه گزارش‌هایی داشته‌ایم که آن هم در مراحل بعدی می‌توانند برای اعتراض مدارک خود را ارائه دهند. دو سه نفر از نمایندگان که رد صلاحیت شدند موضوع‌گیری‌هایی کردند که صحیح نبود ،چون از  هیئت‌های اجرایی که سوال کردیم، دلایلی (برای رد صلاحیت آنها) داشته‌اند که به هیچ وجه با اظهارات این نمایندگان منطبق نبود.

وی خاطرنشان کرد: به غیر از دو سه نفر از این نمایندگان که موضع‌گیری‌هایی داشتند بقیه واکنش و موضعی نداشتند و آنچه طرح شده بیشتر  مواضع روزنامه‌نگاران است تا کسانی که در این ماجرا تأیید صلاحیت یا احراز صلاحیت نشدند. لذا من از رسانه‌ها می خواهم فضا را برای مشارکت آماده کنند و دولت با تمام تلاش خود علاقمند است همه طیف ها و سلایق بیایند و در انتخابات حضور پیدا کنند.

هیئت های اجرایی مستقل عمل کردند

وزیر کشور با ـتأکید بر استقلال هیئت‌های اجرایی گفت:  خیلی جاها این هیئت‌ها در برابر نظر استانداری ها هم مقاومت کردند و نظر مستقل خود را دادند لذا برخی‌ها تمایل ندارند که توضیحات را بشنوند. 

رد صلاحیت ۲۸ درصدی در هیئت‌های اجرایی رخ نداده

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در مورد ارزیابی‌اش از اینکه آمار رد صلاحیت هیئت‌های اجرایی در این دوره سه برابر دوره قبل بوده و به ۲۸ درصد رسید، گفت. این آمارها و برداشت‌ها درست نیست زیرا نیمی از این آمار رد صلاحیت نبوده و ۱۴درصد دواطلبان عدم احراز صلاحیت شدند. این بدان معناست که هیئت‌های اجرایی زمان کافی برای بررسی مدارک و شرایط این افراد را نداشته‌اند و عملاً آنها را به مرحله بعدی که هیئت های نظارت هستند ارجاع داده‌اند. 

وحیدی اضافه کرد: ۳۰ درصد از این تأیید صلاحیت نشده‌ها هم به دلیل تکمیل نبودن مدارک یا نداشتن مدرک پنج سال فعالیت اجرایی بوده که ممکن است این گروه مدارک لازم را هم داشته باشند اما موفق نشدند در این مهلت ۱۰ روزه آنها را بارگذاری کنند . طبعاً در مرحله بررسی هیئت‌های نظارت می‌توانند مدارک خود را ارائه دهند. لذا این تحلیل‌ها و گزارشها درباره افزایش سه برابری رد صلاحیت‌ها و رقم ۲۸ درصد درست نیست. ضمن اینکه رأی هیئت‌های اجرایی نهایی نیست و آنها باید ادله و مستندات خود را برای رد و عدم احراز صلاحیت ارائه دهند و داوطلبان نیز فرصت داشتند اعتراض خود را به هیئت‌های نظارت بدهند.

خواست و تلاش دولت حضور همه سلایق و جریانها در انتخابات است

وزیر کشور گفت: ما در دولت همه تلاش و خواستمان این بوده که تا جای ممکن همه سلایق و طیف‌ها و گرایش‌ها در انتخابات نماینده داشته باشند و حضور پیدا کنند، در عین حال که نمی‌توانیم در کار هیئت‌های اجرایی و البته نظارت دخالت کنیم. اما برخی تبلیغات و فضاسازی‌ها در راستای اینست  قشرها و گروه‌هایی را ناامید کند تا از شرکت در انتخابات منصرف شوند که این اتفاق خوبی نیست. اینکه ما تلاش کنیم عده‌ای را از انتخابات دو کنیم کار خوبی نیست.

استرداد ۴۰۰ هزار مهاجر غیر قانونی از ابتدای سال

وزیر کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قدس آنلاین درباره  آمار استرداد مهاجران غیر قانونی  و ساماندهی آنها نیز با یادآوری اینکه تعداد اتباع افغان حدود ۵ میلیون نفر برآورد شده است که البته بخشی از مهاجران بدون مجوز هستند و باید برگردانده شوند، گفت:  عده‌ای هم که مجوز دارند، باید بر اساس چهارچوب‌ها و مجوزهایی مانند مجوز کار، ساماندهی شوند. این کار در دست اجرا است و برای این افراد دسته از افراد که مجوز دارند، «شناسه‌ یکتا» صادر می‌شود و بنا بر اعلام نیاز بخشهای مختلف به نیروی کار و امکان بکار گیری مهاحران می‌توانند بکار گرفته شوند.

وی افزود: به هیئت طالبان هم که به تهران آمده بود گفتیم که باید  شرایط و محیط را فراهم کنند تا مهاجران بتوانند به خانه و زندگی خود برگردند که  متقابلا طالبان خواستارم هلت و فرصتی شدند تا بتوانند این امکان و شرایط را فراهم کنند.

وزیر کشور تعداد مهاجران افغانستانی عودت داده شده از ابتدای سال تا کنون را بیش از ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: مشکل ما اینست که شماری از این افراد مجدد بر می‌گردند که ما در برخورد با این گروه خلاء قانونی داریم که  برای حل این مسئله و اتخاذ تدابیر قانونی در حال رایزنی با دستگاه‌های ذیربط هستیم

وحیدی یکی از ابزارهای مهم در جلوگیری از مهاجرت غیر قانونی را انسداد مرزها عنوان کرد و اظهار داشت: با دستگاه‌های مسئول در این زمینه  رایزنی‌کرده‌ایم. البته سوءتفاهم هایی را حکومت طالبان در مورد بخشهایی از مرزهای مشترک و دیوارهای احداث شده داشتند که برطرف شده و کار ادامه دارد.

وی درباره روند پیشرفت و درصد انسداد گذرگاه‌های مرکزی هم به خبرنگار ما گفت: هدف ما انسداد کل مرز نیست بلکه ما بر مناطقی متمرکز هستیم که مهاجران غیر قانونی از آنها برای ورود به کشور استفاده می‌کنند که شاید حدود ۱۰۰ کیلومتر باشد که بخشی از ان در مرز با پاکستان است و بخشی در مرز افغانستان قرار دارد و بعضا به دلیل صعب‌العبور بودن کار انسداد آنها نیز دشوار و زمان بر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.